nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
Beeld Kamagurka bij Dela Belgie

 

DELA nam Galerie/Kunstuitleen Dijkstra onder de arm om samen op een gepaste manier iets te creëren om overleden medewerkers te blijven herinneren en blijvend mee te nemen in de organisatie. Met als resultaat een kunstwerk, ontworpen en gerealiseerd door Kamagurka. Het beeld brengt de harmonie, dragende kracht achter het bedrijf in beeld. De medewerkers, het samengaan met en voor anderen.

Kamagurka heeft het project met enthousiasme omarmd: "Ik vond dat het beeld dat ik voor DELA zou maken aan een aantal kenmerken moest voldoen: het moest sober blijven, maar de sfeer die het uitstraalt mocht ook niet te triestig worden. Daarom heb ik gekozen voor de constructie met de buizen: het is eenvoudig, het licht kan erdoor en door verschillende kleuren te gebruiken benadrukt het de vrolijke herinneringen. De buizen, die door en aan elkaar hangen en zo het geheel van de figuur vormen, verwijzen naar de verbondenheid die blijft tussen het bedrijf en zijn overleden werknemers. Daarom heb ik er ook voor gekozen om de naamplaatjes aan het beeld zelf te bevestigen. Op die manier gaan de namen deel uitmaken van de sculptuur."

Het kunstwerk werd ingehuldigd op het hoofdkantoor van DELA door een herinneringsceremonie in het bijzijn van nabestaanden van de overleden werknemers en de naaste collega’s.