nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
VivArte #11, concert 24-4-2016

VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst)
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, Gerard van Mierlo, Louis & Greetje Dijkstra.

Op zondag 24 april 2016 vindt het laatste concert van dit seizoen plaats, 
VivArte#11 in onze galerie in Deurne/Antwerpen. Aanvang 12.00 uur.
Zaal open: 11.30 uur.

Zoals gewoonlijk treden de muzikanten gratis voor u op.Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.


Wij presenteren:

Alexandre Feye (B),  viool

Veerle Houbraken (B), viool

Gergely Kóta (H),  altviool

Jean-Lou Loger (F),  cello


Het CoryFeye kwartet is in 2009 ontstaan uit het enthousiasme van vier jonge afgestudeerden van de conservatoria van Brussel, Karlsruhe en Lyon.

De naam van het kwartet CoryFeye maakt allusie op de term “coryfee” uit het oude Grieks, de koorleider in de antieke theaterstukken. 

Van in het begin had het CoryFeye kwartet de mogelijkheid om met het Danel Kwartet te studeren. Van 2011 tot 2013 was het CoryFeye kwartet in residentie bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth waar ze zich vervolmaakten bij het Artemis Kwartet. 

Daarnaast hebben ze van verschillende gerenommeerde kwartetleden al aanwijzigingen gekregen, onder andere van:  het Alban Berg Kwartet, Brandis Kwartet, Talich Kwartet,   Allegri Kwartet, Prazák Kwartet, Fitzwilliam Kwartet en  het Rosamonde Kwartet.

 

Het CoryFeye Kwartet speelde reeds in verschillende gekende concertzalen in  Brussel,  Antwerpen, Brugge,  Charleroi en  Leuven,… Sinds 2009 is het kwartet in residentie in Schola Nova, waar ze onderricht geven en jaarlijks verschillende concerten verzorgen, speciaal gericht op het jonger publiek.

 

Het kwartet heeft aan verschillende bekende Europese festivals deelgenomen, zoals het Festival de l’Été Mosan, het Festival de Musique de Menton, het Festival de l’Abbaye du Pin in Poitiers, het festival Proquartetto in Doornik, de Midis Minimes, de ‘Musicales de Beloeil’, het festival ‘À la française’ en ‘Romantics’ in Flagey, de ‘Sommets du classique’ in Crans-Montana, het festival Résonances, het Neckar-Muzik Festival van Heidelberg, het festival Arpèges en Gascogne, de ‘Musicales des Coteaux de la Gimone’, de ‘Rencontres musicales’ van ProQuartet in Seine-et-Marne, het festival ‘L’Europe en Musique’, het festival van Tata (Hongarije),... 

Geregeld deelt het CoryFeye kwartet het podium als kwintet of sextet met artiesten als Pavel Kolesnikov, Boyan Vodenitcharov, Amandine Savary, Alksandar Madzar, Julien Libeer, Guy Danel, Marie Hallynck, Adam Krzeszowiec, Elina Bukša, Pascal Moraguès, Jean-Michel Charlier, László Kuti, Denis Sungho, Dorothea von Albrecht, thereminist Thorwald Jørgensen,… 

De kwartetleden van het CoryFeye kwartet werken graag samen met hedendaagse componisten. Zo heeft het kwartet al de mogelijkheid gekregen om te werken met componisten als Philippe Boesmans, Christopher Muscat, Michel Déom, Peteris Vasks, Thomas Larcher en Peter Eötvös. 

Het CoryFeye kwartet is erkend door de organisatie « Art et Vie » van de Federatie Wallonië-Brussel. Voor het seizoen 2013-2014 zijn ze ook geselecteerd door 'Jeunesses Musicales' om te touren in scholen met hun programma 'Reis langs de Donau'. 

Het kwartet werd al verschillende malen uitgezonden op de radiozenders Klara en Musiq3.

In 2014 heeft het kwartet bij Arte Sanitas een CD opgenomen met de eerste integrale strijkkwartetten van Duits-Russische componist Georg von Albrecht (1891-1976). 


PROGRAMMA:


Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)


Capriccio op. 81

Andante con moto – Allegro fugato, assai vivace    ca. 15 min.


Ludwig van Beethoven (1770-1827)


Strijkkwartet  inr. 7 in F groot – “Razumovsky” Op. 59/1

Allegro
Allegretto vivace en sempre scherzando
Adagio molto e mesto (attacca)
Allegro “Russische thema”                                      ca. 40 min.

 

Vóór elk stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen

BIJWONEN ?


Stuur een mail naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen. U ontvangt dan een bevestiging.
U mag ook bellen met +32 3 3264177.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.