nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
VivArte#12, concert 23-10-2016

VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst)
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, Gerard van Mierlo, Louis & Greetje Dijkstra.

Op zondag 23 oktober 2016 openen we het nieuwe seizoen met het 12e concert in onze VivArte reeks in onze galerie in Deurne/Antwerpen.

Aanvang 12.00 uur. Zaal open: 11.30 uur.

Zoals gewoonlijk treden de muzikanten gratis voor u op.Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.

Ditmaal een optreden van een Spaans duo

Almudena Arribas Comes : altviool
Naiara Ijurko Risco          :  piano


Almudena Arribas Comes, altviool  

Ze volgde haar Bachelor of Music studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en behaalde haar diploma in 2012 onder leiding van professor Ervin Schiffer.
In 2014 voltooide ze haar Master studies bij professor Paul de Clerck in het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij volgde masterclasses bij onder andere Tatjana Masurenko, Yura Lee, Nobuko Imai, Leo de Neve en Mikhail Zemtsov.

Om ervaring op te doen in professionele orkesten volgt ze een “praktikum” in het Sinfonieorchester Aachen, Duitsland, seizoen 2015/2016. In het seizoen 2014/2015 in het Nationaal Orkest van Spanje (ONE). In 2013 in het ONB (Nationaal Orkest van België) waar ze mocht meespelen in 2014.
Ze werkte ook samen met  het “Brussels Philarmonic Orchestra”, “Orchestra of Valencia”, het “Orchestra of Cadaqués” in Spanje, met de kamerorkest Sebastian Strings in België onder leiding van Kati Sebestyén. 

Vanaf 2011 is ze een permanent lid van het Nationaal Jeugd Orkest van Spanje (JONDE) en van het Nederlands Jeugd Orkest (NJO). In 2014 en 2015 is ze geselecteerd als lid van het “European Union Youth Orchestra” (EUYO). In 2015 werd ze gevraagd voor het “5th International Chamber Music Festival Joaquín Turina” in Sevilla. In 2014 nam ze deel aan het festival “Encuentro de Música y Academia de Santander”.

Ze trad op als aanvoerder van de altviolisten in verschillende orkesten zoals het “JONDE”, het “Lira Numantina from Soria”, het Koninklijk Conservatorium Brussels Orchestra, het “Valencia Sinfonietta” of het “Youth Orchestra from Catalunya”.

Als solist won ze in maart 2016 de tweede prijs in de Competitie van jonge talenten “Ciutat de Xàtiva” in Spanje. Ze speelde recitals in Brussel, Groningen, Santander, Valencia, Teruel and Torrent en ze trad als solist en in kamermuziekverband op bij verschillende festivals en cursussen zoals het “Aurora Chamber Music Festival” in Zweden, “International Chamber Music Festival Joaquín Turina” in Sevilla, “Encuentro de Música y Academia de Santander”, het “Peter de Groote Festival” in Groningen, de “Academie Musical de Morges” in Zwitserland of de “International Masterclasses in Tata” in Hongarije. In 2015 voerde ze als solist het Bartok Altviool Concert uit met het OSUAT “Symphonic Orchestra of the University of Tamaulipas” in México.

Ze maakt deel uit van verschillende kamermuziekgroepen, waarmee ze meerdere eerste prijzen hebben gewonnen op internationale concoursen.

Als leraar heeft ze samengewerkt met SINEM in Costa Rica als coach en is ook gevraagd als leraar voor het 1e en 2e “String Course” “Unión Musical de Utiel”.

 

Naiara Ijurko Risco, piano
Naiara Ijurko Risco (Navarra, Spain, 1987) begon haar muziekstudie op het conservatorium "Pablo Sarasate" in Pamplona, onder de leiding van Jan Maarten Van de Mark.
In maart 2003 won ze de derde prijs op het international concours "Ciudad de San Sebastián" (Spanje). In april van dat jaar behaalde ze de eerste prijs op het national pianoconcours van Cantabria (Spanje).
Zij voltooide haar bachelor studie aan het "Musikene, Centro Superior de Música del País Vasco" met Emmanuel Ferrer Laloe  als haar pianoleraar, met specialisatie op hedendaags repertoire onder leiding van Ricardo Descalzo.
Als lid van het "Contemporary Music Ensemble of the Balearic Islands" , trad ze op diverse podia op in Spanje, zoals het  "National Auditorium" in Madrid, "Teatro Principal" in Palma de Mallorca.
Ze volgde masterclasses bij: Jean-Marie Juan, Matthjs Verschoor, David Kuijken, Marcel Baudet, Luisa Espigolé, Jean Pierre Collot, László Baranyay etc.
Ze heeft diverse concerten gegeven op clavecimbel als soliste en als lid van het orkest van het  conservatorium "Francisco Escudero" in San Sebastián, Spanje.
In 2011 kreeg ze een beurs van de regering van Navarra om haar piano- en clavecimbelstudies te vervolgen bij Paul Komen en Johan Hofmann aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen, Nederland.
Op dit moment studeert ze voor haar Masters, specialiteit piano begeleiding, bij Jeroen Riemsdijk aan het conservatorium van Maastricht.


PROGRAMMA:


Johannes Brahms (1833-1897)
Sonata in f op. 120 no, 1 

1.     Allegro appassionato

2.     Andante un poco adagio 

3.     Allegretto grazioso 

4.     Vivace                                                            ca. 23 min.   


Benjamin Britten (1913-1976)

Lachrymae                                                             ca. 14 min.   


Paul Hindemith (1895-1963) 

Sonata "Fantasia" op. 11 no. 4 

1.     Fantasie 

2.     Thema mit Variationen 

3.     Finale                                                            ca. 18 min.

 

Vóór elk stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen

BIJWONEN ?


Stuur een mail naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen. U ontvangt dan een bevestiging.
U mag ook bellen met +32 3 3264177.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.


Noteer in uw agenda:

De concerten in dit VivArte-seizoen vinden plaats op de volgende zondagen: 

23-10-2016
04-12-2016
22-01-2017
12-03-2017
23-04-2017