nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
VivArte #16, concert op 23-4-2017

VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst) 
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, Gerard van Mierlo, Louis & Greetje Dijkstra.


Op zondag 23 april 2017 het laatste concert van dit seizoen in onze galerie in Deurne/Antwerpen. Vivarte # 16 met een optreden van het Olivier Greif Ensemble, een internationaal pianotrio.

Aanvang 12.00 uur. Zaal open: 11.30 uur.

Zoals gewoonlijk treden de muzikanten gratis voor u op. Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.

Dit is ook de laatste dag van de bijzondere tentoonstelling "Recente Aanwinsten" met 
schilderijen, tekeningen en sculpturen van onder meer:
 
Arno Arts, Arie Berkulin, Hendrik Chabot, Johan Claassen, Hannes van Es, 
Vito Galfano, Michael Hafftka, Kamagurka, Stephen Lack, Judy Levy, 
Livio de Marchi, Jiri Naceradsky, Dirk Oeghoede, Laco Sorokac, Pieter Stoop, Wim Suermondt, Oldrich Tichy, Guy Vandenbranden, José Vermeersch en Ans ZondagHet Olivier Greif Ensemble is opgericht in 2012 en is een internationale groep muzikanten: Victoria Dmitrieva op piano, Anne-Elise Thouvenin op cello en Jesús Jiménez op viool. Hun basis ligt in Nederland maar ze treden door heel Europa op. De naam van het ensemble komt van de Franse componist Olivier Greif, een bescheiden maar fascinerende artiest van het einde van de XXe eeuw.
Zijn werk bezit een zeldzame emotionele kracht en deze muzikanten zijn bij elkaar gekomen, vanwege hun gemeenschappelijke liefde voor zijn werk en de hartstochtelijke verering daarvan.
 Dit innovatieve kamermuziek ensemble kiest werken in bepaalde stijlen en periodes door middel van specifieke associaties en trekt zo iedereen aan die van het avontuur van de muziek houdt: zowel klassiek als hedendaags. 

De pianiste, Victoria Dmitrieva, komt uit Pskov (Rusland), behaalde haar eerste diploma aan het Staatsconservatorium van Sint Petersburg en later nog twee in piano en fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (Nederland) bij respectievelijk Paul Komen en Bart van Oort. Ze had de eer om met artiesten te werken als Nadezhda Eismont, Natalia Trull, Vadim Repin, Rian de Waal, Maria Belooussova, Michel Strauss en Roland Daugareil. Als aanvulling op haar activiteiten binnen het ensemble werkt Victoria aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Na haar afgeronde studie cello aan de conservatoria van Nîmes, Montpellier en Bourg la Reine, ging Anne-Elise Thouvenin naar Nederland om daar te gaan studeren bij Michel Strauss en Jan Ype Nota aan het Conservatorium van Groningen waar ze haar Bachelor- en Mastertitel behaalde. 
Haar muzikale pad wordt gekenmerkt door veel samenwerkingen met grote muzikanten, zoals Lluis Claret, Gary Hoffman, Roland Pidoux, David Strange, Schmuel Magen, Anner Bylsma, Xénia Jankovic, Maria Belooussova, Roland Daugareil en Vadim Repin. Ze ontving de Klaas Dijkstra Onderscheiding op het Peter de Grote Festival in 2009 in Groningen. Anne-Elise is nu free lance cellist en treed regelmatig op in solo recitals evenals in orkestrale en kamermuziek concerten met verschillende ensembles. 

Violist Jesús Jiménez komt uit Vila-Real (Spanje) en studeerde bij Carmen Antequera in Valencia, Raquel Castro en Agustin Leon Ara in Barcelona waar hij zijn eerste Bachelor behaalde. Zijn tweede Bachelor behaalde hij aan het Conservatorium van Groningen in Nederland. Hij werkte samen met grote artiesten als Midori, Stefan Picard, Rainer Schmidt, Roland Daugareil, Ivan Zenaty, Keiko Wataya, Elena Mikhailova, Vicente Huerta, Emmy Verhey, Moshe Hammer en Kati Sebestyén. 
In aanvulling daarop ontwikkelde hij zich verder door in veel orkesten te spelen in Spanje (zoals in het Orquestra Simfònica de Castelló of het  Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana) en tegenwoordig in Nederland (met het Gelders Orkest en Noord Nederlands Orkest). Op dit moment studeert hij voor zijn Mastertitel bij Ilona Sie Dhian Ho aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Onze drie muzikanten worden regelmatig gevraagd op diverse festivals en concertseries in Nederland (onder meer Peter de Grote Festival en Het Jagthuis), in Frankrijk en Spanje, maar ook de Nederlandse Radio 4. September 2016 brachten zij hun eerste CD uit bij het Duitse label Blumlein met werken van Fauré, Debussy, Bloch en Turina. Kortgeleden hadden ze de eer uitgenodigd te worden  op de Nederlandse TV (VPRO) om op te treden en te vertellen over Olivier Greif’s muziek.

 

PROGRAMMAClaude Debussy (1862-1918)


 "Pélléas et Mélisande" (arr. H. Mouton)


Ernest Bloch (1880-1959) 


"3 Nocturnes"

I. Andante

II. Andante guieto

III. Tempestoso


Olivier Greif (1950-2000)


Trio pour piano, violon et violoncelle

I. De profundis

II. Java

III. Romanze

IV. Alla breveDe opname van Greif op YouTube:


https://m.youtube.com/playlist?list=PL1TGgZMSOwssN9zil0IppsjVYoqYR8-Xv

 

Vóór elk stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen

 Wij trakteren u graag op een glaasje om het voorjaar te vieren.


BIJWONEN ?


Stuur een mail naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen. U ontvangt dan een bevestiging.
U mag ook bellen met +32 3 3264177.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.