nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
VivArte #18 concert op 3-12-2017

Zondag 3 december 2017:  Vivarte # 18 met een optreden van een internationaal pianotrio in onze galerie in Deurne/Antwerpen. 

Trio Continent

Aanvang: 12.00 uur, zaal open 11.30 uur.
Duur: ongeveer 1,5 uur.

Programma:

Wolfgang Amadeaus Mozart (1756-1791)

Piano Trio in G major KV564  

Anton Arensky (1861-1906)

Piano Trio in D minor op. 32 

Dmitri Schostakovich (1906-1975)

5 stukken voor 2 violen en piano (herschreven voor viool en cello)


Voor elke stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen.


BIOGRAFIE Trio Continent

Natalia Kotarba - viool

Natalia Kotarba is een Poolse violiste geboren in Krakow en woont in Brussel.
Na haar studies afgerond te hebben aan het Conservatorium van Krakow heeft ze zich vervolmaakt aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel als "master" en "concertmusicus" in de klas van Philippe Graffin. Ze volgde internationale master classes bij onder andere Quartet Ebene en Krzysztof Penderecki en had de gelegenheid te kunnen samenwerken met beroemde artiesten als Jan Caeyers en het Oxalys Ensemble. Als gepassioneerd kamermusicus heeft ze deelgenomen aan talrijke internationale muziekfestivals in België, Duitsland, Turkije, Polen en Portugal. Met haar pianotrio was ze in 2015 prijswinnaar op het Poolse Kamermuziekconcours en in 2017 laureaat van de Fondation Chopin. Op dit moment maakt ze deel uit van het "Sonos Ensemble" en ze vindt het belangrijk in haar muzikale leven om open te staan voor alle stijlen en vormen.

Julius Himmler - Cello

Julius Himmler is opgegroeid in Zuid Duitsland waar hij zijn carriere als cellist en musicus begon aan de Universiteit van Stuttgart Stuttgart en later aan het Conservatorium van Frankfurt bij Prof. Michael Sanderling. Naast talrijke masterclasses bij vooraanstaande cellisten, kon hij - als persoonlijk hoogtepunt -deelnemen aan het master programma van Prof. Timothy in New York City. Hij heeft zijn studies afgerond met een postgraduaat in Frankfurt. Julius speelde in een aanzienlijk aantal orkesten en trad op als solist en kamermusicus op alle alle continenten. In 2014 werd hij een vast lid van het Brussels Philharmonic en vestigde hij zich in de Belgische hoofdstad. Hij speelt op een cello gemaakt door Marinus Capicchioni uit 1923, die aan hem beschikbaar werd gesteld door de "Brussels Philharmonic Foundation".

Tahlia DeCorso - Piano 


Tahlia DeCorso is een Australische pianist en kamermusicus. Zij begon op haar vijfde met pianospelen in haar geboorteplaats Adelaide waar ze al op jonge leeftijd zeer actief was in de muziekwereld. Ze trad toen al vaak op en won talrijke competities. Op haar 16e debuteerde zij als solist met het Adelaide Symphony Orchestra. Ze behaalde haar Bachelor met eretitel en een "Diploma in Music education"aan het Elder Conservatorium of Music (Adelaide University) bij de Oostenrijkse professor Monika Lakzofy. Ze nam deel aan diverse masterclasses en zomerfestivals in heel Europa bij vele beroemde pianisten, waarna ze in 2014 haar Master Diploma behaalde in Nederland (Maastricht). Tahlia trad op als solist en kamermusicus in landen als Duitsland, Hongarije, Nederland,België en Australië. Ze is nu gevestigd in Brussel waar ze naast haar optredens ook werkt als correpetitor en les geeft aan een internationale school in Waterloo.


VERDERE INFO:


De concerten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. 
Bezoekers krijgen wel de mogelijkheid een vrijwillige bijdrage te geven.

U bent van harte welkom. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, vragen wij u uw komst te bevestigen door een mail te sturen naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com onder vermelding van uw naam en het aantal plaatsen. 
U ontvangt dan van ons een bevestiging.

 

De zondagen van de rest van het seizoen kunt u alvast in uw agenda noteren:


zondag 21 januari 2018
zondag 11 maart 2018 (let op: 4 maart is nu 11 maart geworden !)
zondag 6 mei 2018


Zodra er meer bekend is over het programma zullen wij u verder inlichten.


VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst)
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, Gerard van Mierlo, 
Louis & Greetje Dijkstra.