nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
VivArte # 20, concert 11-03-2018


Op zondag 11 maart 2018 het twintigste concert in onze galerie in Deurne/Antwerpen met zoals de laatste jaren als gebruikelijk in het voorjaar
een optreden van onze "artists in residence":


International Hungarian Piano QuartetViool: Kati Sebestyén
Altviool: Gergely Kóta
Cello: Károly Botvay
Piano:  Marianna Deszö

Aanvang 12.00 uur. Zaal open: 11.30 uur. Duur ca. 1,5 uur.

Zoals gewoonlijk treden de muzikanten gratis voor u op. Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.


De liefde voor kamermuziek deed de vier leden van het International Hungarian Piano Quartet besluiten om deze groep te vormen en samen op te treden. Hoewel ze in verschillende plaatsen in Europa wonen hebben ze toch veel gemeen: in de eerste plaats zijn het allemaal Hongaren en spreken dezelfde spreektaal maar ook muziektaal. Ze zijn allemaal betrokken bij de „Ervin Schiffer Internationale Masterclasses Tata - Hungary", waar zij -als een team- samenwerken om jonge muzikanten te helpen hun kunst te perfectioneren en ze in de wereld van de kamermuziek in te wijden.Dit concert is evenals vorig jaar opgedragen aan Ervin Schiffer, medestichter van VivArte, met wie ze allemaal een speciale band hebben. Kati is zijn echtgenote, Károly is studiecollega en vriend, Marianna organiseert de masterclasses waarvan Ervin de stichter was, en Gergely is een jonge muzikant die stamt uit Kati's klas en neemt actief deel in diverse artistieke en pedagogische events.Daarnaast hebben ze allemaal hun uitgebreide kamermuziekactiviteiten en hoogwaardige betrokkenheid bij het internationale muziekleven, door diverse optredens, CD's, pedagogische resultaten.Kati Sebestyén, geboren in Hongarije, is Professor viool en hoofd van de afdeling strijkers aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Afgestudeerd en later professor aan de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth. Ze was lid van de artistieke commissie  van het "Concours International Reine Elisabeth de violon". Ze wordt regelmatig gevraagd als jurylid of om masterclasses te houden: Mozarteum Salzburg, Jong Talent Amsterdam, Hannover, Lübeck, University of North Carolina, etc. Mevrouw Sebestyén is actief concertartiest en treedt op in recitals voor Radio-TV opnamen in de meeste Europese landen en in de USA. Zij is de oprichter en directeur van het strijkorkest "Sebastian Strings", lid van het "Haydn Quartet" en "Contrasts Ensemble". Met deze ensembles heeft ze verschillende CD's opgenomen en uitgebracht.Altviolist en violist Gergely Kóta studeerde in zijn jeugd in zijn geboorteland Hongarije. Toen hij besloot te gaan voor een carrière in de muziek, ging Gergely studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Kati Sebestyén, waar hij zijn Masters behaalde. Hij is lid van het Belgische strijkkwartet  "Quatuor CoryFeye". Dit kwartet was artist in residence in de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth onder begeleiding van het Artemis Quartet. Bovendien hebben zij ook deelgenomen aan het professionele trainingsprogramma "ProQuartet" in Frankrijk.
Zij traden op in diverse belangrijke concertzalen en tijdens festivals in België, in concertuitzendingen op de Belgische klassieke muziekstations "Musiq3" en "Klara", en zij worden regelmatig gevraagd voor festivals in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Hongarije. Op dit moment geniet hij van zijn betrekking als concertmeester en coach van "OSJB" (Brussels Youth Symphony Orchestra) en ook als leraar in Kamermuziek op de Watermael-Boitsfort Muziekschool in Brussel.Károly Botvay is winnaar van de meest prestigieuze Hongaarse cultuurprijzen "Kossuth" en "Liszt". Professor emeritus aan de wereldberoemde Franz Liszt Academie van Boedapaest (Hongarije). Vroeger trad hij op met het "Bartók-" en het "Végh String Quartet", later was hij lid van het "New Budapest String Quartet" en stichter en artistiek directeur van het strijkorkest "Budapest Strings", die dit jaar hun 37-jarig jubileum vieren. Hij trad op in alle beroemde concertzalen van de vijf continenten en geeft vaak internationale marterclasses voor cello en kamermuziek. Een absolute autoriteit op zijn gebied.Na haar studie aan de Universiteit van Pécs en de beroemde Franz Liszt Academie van Boedapest (Hongarije) raakte Marianna Deszö betrokken bij diverse activiteiten, zoals professor op de hierboven genoemde instituten en algemeen pedagogisch expert en directrice van regionale muziekscholen in de regio Tata - Tatabánya. Als pedagoge droeg zij in grote mate bij aan de ontwikkeling van jonge talenten door haar persoonlijke manier van lesgeven, maar ook door haar leerlingen extra kansen te  bieden (optredens, deelname aan wedstrijden). Haar leidinggevende functie bood haar de kans om hoogwaardige artistieke evenementen te organiseren, zoals muziekfestivals en internationale masterclasses. Als actief concertpianiste trad ze op in diverse Europese landen zoals Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Zwitserland.
Voor haar uitstekende artistieke en pedagogische prestaties ontving zij meerdere regionale en nationale onderscheidingen met als hoogtepunt het „Gouden kruis van verdienste" van de Republiek Hongarije. 


PROGRAMMAFelix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)


Pianokwartet, Opus 1

- Allegro vivace

- Adagio

- Scherzo (presto)

- Allegro moderato (ca. 25 min.)


Gabriel Fauré (1845-1924)

Pianokwartet, Opus 15


- Allegro molto moderato

- Scherzo )allegro vivo)

- Adagio

- Allegro molto (ca. 35 min.)


Vóór elk stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen


BIJWONEN ?


Stuur een mail naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen. U ontvangt dan een bevestiging.
U mag ook bellen met +32 3 3264177.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.


VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst) 
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, Gerard van Mierlo, Louis & Greetje Dijkstra.