nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
VivArte#25: concert 17-3-2019


"Concert opgedragen aan mijn goede vriend Ervin Schiffer"      
Donald L. Oehler
Dit 25e concert is een jubileum, maar ook een ode aan een van de initiatiefnemers van onze concertserie: Ervin Schiffer, die 5 jaar geleden overleed. 

Voor u gaat optreden

THE SEBASTIAN CHAMBER PLAYERS

speciaal voor deze gelegenheid samengesteld en bestaande uit:

klarinet: Donald L. Oehler (USA)             
altviool: Gergely Kóta (Hongarije)            
piano: Tahlia DeCorso (Australië)            

klarinet: Donald L Oehler (USA)
cello: Inés Iglesias Walch (Spanje)
piano: Márcio Reverbel (Brazilië)

Zoals u ziet een zeer internationaal gezelschap rond de Amerikaanse klarinettist
Donald L. Oehler, die een bezoek brengt aan België.Donald L. Oehler is professor  aan de “University of North Carolina at Chapel Hill” en heeft 4 decennia ervaring in de kamermuziekwereld. Als uitvoerend musicus maakte hij deel uit van talrijke kamermuziekensembles, zoals gedurende 35 jaar in het “Carolina Wind Quintet”. Als gast werkte hij mee aan verschillende strijkkwartetten en nam deel in alle mogelijke kamermuziek samenstellingen. Als coach en als professor nam hij deel aan diverse international, nationale en regionale festivals, kamermuziekcursussen en masterclasses. Verder is hij stichter van de “University Chamber Players” op zijn eigen universiteit en stichter en artistiek directeur van de “Chapel Hill Chamber Music Workshop”. Als voorvechter van kamermuziek –die hij nog steeds is- gaf hij les in muziekgeschidenis, hield lezingen over hoe naar muziek te luisteren in de 21e eeuw, altijd met betrekking tot de kamermuziek in al zijn vormen.Hij publiceerde een online catalogus met muziek voor klarinet en strijkkwartet (The Clarinet Quintet) die international erg gewaardeerd wordt als een belangrijke bron in het kamermuziekrepertoire. Donald L. Oehler is gediplomeerde van de beroemde  “Juilliard School of Music” in New York waar hij heeft gestudeerd bij professoren als Bernard Portnoy, Joseph Allard en Jack Brymer. 


Altviolist en violist 
Gergely Kóta studeerde in zijn jeugd in zijn geboorteland Hongarije. Toen hij besloot te gaan voor een carrière in de muziek, ging Gergely studeren aan het 
Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Kati Sebestyén, waar hij zijn Masters . Hij is lid van het Belgische strijkkwartet  “Quatuor CoryFeye”. Dit kwartet was artist in residence in de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth onder begeleiding van het Artemis Quartet. Bovendien hebben zij ook deelgenomen aan het professionele trainingsprogramma “ProQuartet” in Frankrijk.
Tahlia DeCorso
is een Australische pianist en kamermusicus. Zij begon op haar vijfde met pianospelen in haar geboorteplaats Adelaide waar ze al op jonge leeftijd  zeer actief  was in de muziekwereld. Ze trad toen al vaak op en won talrijke competities. Op haar 16e debuteerde zij als solist met het Adelaide Symphony Orchestra. Ze behaalde haar Bachelor met eretitel en een “Diploma in Music education”aan het  Elder Conservatorium of Music (Adelaide University) bij de Oostenrijkse professor Monika Lakzofy. Ze nam deel aan diverse masterclasses en zomerfestivals in heel Europa bij vele beroemde pianisten, waarna ze in 2014 haar Master Diploma behaalde in Nederland (Maastricht). Tahlia trad op als solist en kamermusicus in landen als Duitsland, Hongarije, Nederland,België en Australië. Ze is nu gevestigd in Brussel waar ze naast 
haar optredens als kamermusicus ook werkt als koordirigent en muziekles geeft aan een internationale school. 
Inés Iglesias Walch
is geboren in  1995 in Madrid, waar ze haar muzikale studies begon vanaf haar 6e met viool en vanaf haar 8e met cello.Ze volgde tot haar 18e lessen bij María de Macedo in Madrid en ook aan het conservatorium “Padre Antonio Soler” in El Escorial.  In juni 2017 behaalde ze haar bachelordiploma cum laude aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in  de celloklas van professor Jeroen Reuling. Ze nam deel aan talrijke masterclasses van onder meer Gary Hoffman, Marc Coppey , Troels Svane, Claudio  Bohórquez, Christophe Coin , Raphael Pidoux, Amit Peled, Wolfgang Emanuel Schmidt, Peter Maintz en Lluis Claret. Ze speelde op internationale festivals zoals “Rutesheim cello akademie” in Duitsland ,"Schiermonnikoog jong talent” in Holland, "Verão clasico” in Lissabon en vele andere. Ze is lid van het Nederlands Jeugdorkest (NJO) en van het “Gustav Mahler Jungendorchester”. Als kamermusicus is ze uitgenodigd om concerten te geven in België en Spanje.
Márcio Reverbel
is geboren in São Paulo en begon op jonge leeftijd met pianolessen bij zijn tante. Later ging hij aan de universiteit een studie Natuurkunde volgen, waarmee hij op zijn 19e stopte en besloot om professioneel muzikant te worden. Al snel behaalde hij zijn bachelordiploma piano aan de Universiteit van São Paulo in 2014 en ging daarna zijn muziekstudie voortzetten in Europa. Eerst ging hij naar Straatsburg om te studeren bij professor Amy Lin en op dit moment is hij zijn Masters in piano aan het voltooien op het Koninklijk Conservatorium te Brussel onder leiding van professor Jan Michiels. Hij is ook geïnteresseerd in de studie van historische pianos en studeerde fortepiano in de klas van Piet Kuijken. Hij heeft regelmatig opgetreden in Brazilië, Frankrijk en België. 


PROGRAMMA

klarinet, altviool, piano (Donald, Gergely, Tahlia) 

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

    Piano Trio in Es groot, K.498 "Kegelstatt Trio"

    - Andante
    - Menuetto
    - Rondeaux Allegretto                                                                          circa  20 min.

Max Bruch (1838-1920)

    uit "Acht Stücke", Op. 83

    - Allegro con moto (No. II)
    - Rumänische Melodie (No. V)
    - Nachtgesang: Andante con moto (No. VI)
    - Allegro vivace, ma non troppo (No. VII)                                              circa 20 min.


klarinet, cello, piano (Donald, Inés, Márcio)

Johannes Brahms (1833-1897)

    Trio Op. 114 für Klavier, Klarinette und Violoncello

    - Allegro
    - Adagio
    - Andante grazioso
    - Allegro                                                                                               circa 25 min.
 
 

Vóór elk stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen.


Aanvang 12.00 uur. Zaal open: 11.30 uur. Duur ca. 1,5 uur.

Zoals gewoonlijk is het concert gratis. 
Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.


BIJWONEN ?


Stuur een mail naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen. U ontvangt dan een bevestiging.
U mag ook bellen met +32 3 3264177.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst) 
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer,
Gerard van Mierlo, Louis & Greetje Dijkstra.