nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
VivArte #27, concert 3-11-2019


Op zondag 3 november 2019 openen we ons 7e seizoen met een optreden van het 

KAHLO PIANO TRIO

bestaande uit:

Eduardo Canto (Mexico) : viool
Teodora Nedyalkova (Bulgarije)  : cello
Naiara Ijurko (Spanje) : piano

Eduardo en Naiara speelden al eerder in onze serie en wel als het Duo Canto/Ijurko in 2015.

Het Kahlo Piano Trio treedt sinds 2013 regelmatig op.
De drie muzikanten, Eduardo Canto, Teodora Nedyalkova en Naiara Ijurko, hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en maken sindsdien samen kamermuziek.

Ze hebben onder andere opgetreden op festivals in Spanje (Musiquem Lleida in Catalonië) en in Nederland (Kielzog Theater concert series in de provincie Groningen).

Eduardo Canto, viool

Geboren in Merida,Yucatán,Mexico in 1992. Hij begon zijn muziekstudie bij Alejandro Pinzon Espadas, en later bij Carlos Marrufo Gurrutia. 
In 2015 behaalde hij zijn bachelor diploma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij studeerde bij Katy Sebestyen.
In 2017 behaalde hij cum laude het diploma “Master of Music in violin performance” aan het Conservatorium van Maastricht onder leiding van Piotr Jasiurkowski en Robert Szreder.
Hij speelde als solist met onder andere "Orquesta Sinfonica de Yucatan”, "Orquesta de Camara de Merida", en "Orquesta Sinfonica Juvenil “ Daniel Ayala Perez. 
In 2012 won hij de tweede prijs op het Prinses Christina Concours in Nederland alsmede de prijs voor “Best performance of a Dutch composition”. In 2015 won hij met het Canto Quartet de 2e prijs tijdens  de “Tristan Keuris Chamber Music Competition” in Amersfoort.
Hij volgde solo master classes bij Leonidas Kavakos (Griekenland), Stephan Picard (Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin), Roland Daugareil (Conservatoire National Superieur de Musique de Paris), en kamermuziek bij onder andere Sarah Kapustin (Artez Conservatorium), the Bennewitz Quartet (Czech Republic) en Casals Quartet (Spain).
Als eerste violist van het Canto Quartet uit Nederland, trad hij op verschillende podia in Nederland op, waaronder een optreden voor Koning Willem Alexander in 2013. Ook in Spanje, Hongarije, Frankrijk, het Muziekgebouw  Amsterdam, de Nederlandse ambassade in Parijs, in Sarajevo, en op festivals zoals het “Peter de Grote Festival” in Groningen en “Musiquem Lleida” in Spanje.
Samen met pianiste Naiara Ijurco, gaven ze meerdere concerten in Spanje, Mexico en Nederland, en speelde op festivals zoals “Pamplona Acción Musical 2014” in Pamplona, Spanje, "VivArte" in Antwerpen, en "Jovenes Creadores 2015" in Mérida, México. Ook waren zij live te horen op de Nederlandse klassieke zender Radio 4 in Amsterdam.

Teodora Nedyalkova, cello

Zij begon cello te spelen op haar 7e. In 2009 heeft ze haar studie aan de National School of Arts “Panayot Pipkov” (Pleven, Bulgarije) voltooid. In hetzelfde jaar vervolgden ze haar studie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen in de klas van de beroemde prefessoren  Jan-Ype Nota en Michel Strauss. In juni 2014 behaalde ze  haar  Bachelor diploma en in 2016 haar “Master of Music”, beide cum laude.
Theodora volgde talrijke masterclasses als solist, bij onder andere  Professor Stefan Popov- “Guildhall School of Music and Drama” (London, Great Britain), Professor Georg Baich- (Vienna, Austria), Professors Anner Bylsma, Richard Aaron (USA), Harro Ruijsenaars, Jeroen den Herder, Jeroen Reuling, Roland Pidoux, Shmuel Magen, Gary Hoffman, Xenia Jankovic, Amir Eldan, Antonio Meneses, Peter Bruns and Natalia Gutman.
Als gepassoineerd kamermusicus was zij een van de oprichters van het “Kamerorkest van het Noorden” (2016) en celiist van het “Canto Quartet”, “Kahlo Piano Trio”en “Nedyalkova|Lominadze duo”. Zij werkte en speelde met uitstekende kunstenaars  als het “Casals Quartet”, “Bennewitz Quartet”, het “Rubens Quartet”, het “Quarteto Quiroga”, Roland Daugareil, Stephan Picard, Veselina Manikova, Ilona Timchenko, Chris Duindam, Juan Zurutuza, Esther van Stralen, Hanneke de Wit, Per Nystrom, Quirine Scheffers, Máté Szűcs (altvioolsolo van de  Berliner Philharmoniker) en Sophie Dervaux (fagotsolo van de Wiener Staatsoper).

Aansluitend op haar Master diploma werd ze uitgenodigd als assistent van Jan-Ype Nota en manager-producer van het klassiek department aan het Prins Claus Conservatorium (Hanze Hogeschool, Groningen).

Naiara Ijurko, piano

Naiara Ijurko Risco (Navarra, Spain, 1987) begon haar muziekstudie op het conservatorium “Pablo Sarasate” in Pamplona, onder de leiding van Jan Maarten Van de Mark.
In maart 2003 won ze de derde prijs op het international concours “Ciudad de San Sebastián” (Spanje). In april van dat jaar behaalde ze de eerste prijs op het national pianoconcours van Cantabria (Spanje).
Zij voltooide haar bachelor studie aan het “Musikene, Centro Superior de Música del País Vasco” met Emmanuel Ferrer Laloe  als haar pianoleraar, met specialisatie op hedendaags repertoire onder leiding van Ricardo Descalzo.
Als lid van het “Contemporary Music Ensemble of the Balearic Islands” , trad ze op diverse podia op in Spanje, zoals het  “National Auditorium” in Madrid, “Teatro Principal” in Palma de Mallorca.
Ze volgde masterclasses bij: Jean-Marie Juan, Matthjs Verschoor, David Kuijken, Marcel Baudet, Luisa Espigolé, Jean Pierre Collot, László Baranyay etc.
Ze heeft diverse concerten gegeven op clavecimbel als soliste en als lid van het orkest van het  conservatorium “Francisco Escudero” in San Sebastián, Spanje.
In 2011 kreeg ze een beurs van de regering van Navarra om haar piano- en clavecimbelstudies te vervolgen bij Paul Komen en Johan Hofmann aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen, Nederland.
In 2017 behaalde ze haar Masters diploma, specialiteit piano begeleiding, bij Jeroen Riemsdijk aan het conservatorium van Maastricht.

PROGRAMMA

Enrique Granados (1867-1916)

Piano Trio, op.50
I.   Poco allegro con espressione
II. Scherzetto       
III. Duetto. Andante con molto espressione
IV.  Finale. Allegro molto                                                                                                   

Dmitri Shostakovich (1906-1975)


Piano Trio no.2, op.67
          
I.   Andante                   
II.  Allegro con brio
III. Largo
IV.  Allegretto                                                                                                                   


Vóór elk stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen


Aanvang 12.00 uur. Zaal open: 11.30 uur. Duur ca. 1 uur.

Zoals gewoonlijk treden de muzikanten gratis voor u op.
Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.


BIJWONEN ?


Stuur een mail naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen.
U ontvangt dan een bevestiging.
U mag ook bellen met +32 3 3264177.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst) 
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, Gerard van Mierlo,
Louis & Greetje Dijkstra.