nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
Vivarte #29 concert 26-1-2020


Happy 2020 !

Ons eerste concert van dit nieuwe jaar wordt verzorgd door twee jonge, enthousiaste muzikanten die optreden onder de naam

DUO MIRAGE

bestaande uit

Lorena Cantó Woltèche (Spanje), altviool
Gryte Navardauskaite (Litouwen), piano


DUO MIRAGE

In 2017 besloten de Litouwse pianiste Gryte Navardauskaite en de Belgisch-Spaanse altvioliste Lorena Cantó Woltèche, beide studenten aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen,   om Duo Mirage op te richten. De twee muzikanten ontdekten hun gezamenlijke passie voor de kamermuziek en voor hun repertoire in het bijzonder. Ze traden al op in Spanje, Groot Brittannië  en onlangs ook in Litouwen, op het beroemde  Landart Festival van Babtyno-Zemaitiemio 2019.

Hun werk staat onder de supervisie van professoren, zoals Caroline Palmer, Katya Apekisheva, Evan Rothstein, Boris Kucharsky en de leden van het  Quatuor Endellion. Ze volgen ook improvisatielessen bij David Dolan.

In 2018 tijdens een intern concours ontvingen ze van de  Guildhall School of Music & Drama een onderscheiding voor hun duo.  Kortgeleden kregen ze opnieuw een prijs.

Het  Duo is laureaat van het concours Music Without Limits in Litouwen. 

LORENA CANTÓ WOLTÈCHE, altviool.

Lorena Cantó Woltèche is geboren in Valencia (Spanje) in 1997. Haar moeder is Belgisch en haar vader Spaans, beiden professionele muzikanten en oud leerlingen van Ervin Schiffer. 
Zij begint haar altvioolstudie op haar 5e begeleid door haar vader, Santiago Cantó, altvioolsolo in het orkest van Valencia. Op haar 16e wordt ze toegelaten tot de prestigieuze Yehudi Menuhin School in Londen waar ze twee jaar later met briljante cijfers afstudeert. Vervolgens ontving ze een beurs van de Guildhall School of Music and Drama waar ze nu studeert in de klas van Boris Kucharsky. 

Zij volgde masterclasses bij diverse leraren, onder andere Leo De Neve, Lawrence Power,  Maxim Rysanov, Ervin Schiffer, Félix Schwartz, Katy Sebestyén, Yaron Traub, Barbara Westphal en Oliver Wille.
Ze werd geselecteerd om deel te nemen aan de Oberstdorfer Musiksommer (Duitsland) tot drie maal toe, aan Akoesticum 2018 (Nederland) en aan Chamber Studio 2018 (Londen).

Ze nam deel aan verschillende festivals in Istanbul, het Festival Yehudi Menuhin in Gstaad (Zwitserland), in Wimbledon, het Festival Pro Quartet in Roussillon en in Parijs, het Festival International de Música in Castellón en Monteleón (Spanje). Als solist heeft ze verschillende concerten en muziekstukken van gerenommeerde componisten uitgevoerd, zoals York Bowen, Mozart en Hindemith. Als orkestlid nam ze deel aan diverse projecten, voornamelijk met de Academy St Martin-in-the-Fields en het London Symphony Orchestra. 

Lorena maakt deel uit van Duo Mirage, samen met de pianiste Grytė Navardauskaite, en van het   strijkkwartet Jubilee String Quartet, waarmee ze de eerste prijs won op de Gianni Bergamo Classic Music Award 2019 (Zwitserland) en een CD opnam. Het kwartet is nu ”Associate String Quartet in Residence“ aan het   Royal Birmingham Conservatory.

Lorena ontvangt met dankbaarheid ondersteuning van verschillende stichtingen in Engeland.


GRYTĖ NAVARDAUSKAITĖ, piano

Gryte begint haar pianostudies op haar 6e aan de muziekschool in haar geboortestad  Kaunas (Litouwen), waar ze ook een dansopleiding volgt. Ze vervolgt haar studie aan het Conservatorium in Kaunas, waar ze later afstudeert. Hierna blijft ze zich vervolmaken bij beroemde pianodocenten in Litouwen. In 2016, krijgt Grytė een beurs aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen waar ze nu studeert in de klas van Katya Apekisheva.

Grytė is laureaat van verschillende nationale en internationale concoursen. Haar succes werd zelfs gehonoreerd door de president en eerste minister van Litouwen. 

Ze nam deel aan talrijke masterclasses van beroemde pianisten, zoals Andrey Gavrilov, Grigoryi Gruzman, Alexander Puliaev, Gabrielius Alekna en Paul Roberts.

Ze heeft als solist en kamermusicus opgetreden in Engeland (Milton Court Concert Hall en Barbican Centre) alsmede in Litouwen (Philharmonic Hall en Théâtre Musical in Kaunas).
In 2018 werd ze gekozen om mee te doen aan Klaipėda Piano Masters (Litouwen) onder professor Gintaras Januševičius. In 2019 nam ze deel aan de  Tel-Hai Piano Master Classes (Israël) onder Tatiana Zelikman en Dimitri Bashkirov.

Omdat verschillende familieleden van Gryte uit de ballet- en danswereld komen, blijft ze verbonden met deze kunstvorm. Ze werkt met dansers sinds 2014 en is op dit moment verbonden aan de West Hampstead School of Dance in Londen.
Vanaf 2017 maakt ze deel uit van Duo Mirage met de altvioliste Lorena Cantó Woltèche, 
waarmee ze verschillende concerttours maakte in Spanje, Groot Brittannië en Litouwen. PROGRAMMA


Robert Schumann (1810-1856)

Adagio en Allegro op. 70                                                        ca. 10 min.


Zita Bruzaite (1966)

Aurora                                                                                  ca. 10 min.


Rebecca Clarke (1886-1979)

Sonate voor altviool en piano                                                  ca. 20 min.

- Impetuoso
- Vivace
- Adagio/Allegro


Georges Enesco (1881-1955)

Konzertstück                                                                          ca. 10 min.Vóór elk stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen


Aanvang 12.00 uur. Zaal open: 11.30 uur. Duur ca. 1,5 uur.

Zoals gewoonlijk treden de muzikanten gratis voor u op.
Na afloop krijgt u de gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.


BIJWONEN ?


Stuur een mail naar antwerpen@kunstuitleendijkstra.com met uw naam en het aantal gewenste plaatsen.
U ontvangt dan een bevestiging.
U mag ook bellen met +32 3 3264177.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst) 
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, Gerard van Mierlo,
Louis & Greetje Dijkstra.