nieuws


Nieuws Brief
Verschijnt ongeveer 6 maal per jaar.
Ja, ik ontvang graag een nieuwsbrief
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
2100 DEURNE (Antwerpen)
Turnhoutsebaan 277
T +32 (0)3 326 41 77
Galerie | Kunstuitleen DIJKSTRA
5144 AA WAALWIJK (NL)
(postadres) Sint Antoniusstraat 19 j
T +31 (0)416 33 42 03
Vivarte #8 concert 8-11-2015

VivArte is een non profit cultureel collectief (muziek en beeldende kunst)
op initiatief van Kati Sebestyen (artistieke leiding), Ervin Schiffer, 
Gerard van Mierlo, Louis & Greetje Dijkstra

Op  zondag 8 november 2015 gaan we beginnen met de volgende reeks van 4 concerten van dit seizoen. Vivarte#8 vindt zoals gewoonlijk plaats in onze galerie in Deurne/Antwerpen.

Ditmaal gaat voor u optreden een duo:

Eduardo Canto Arce (Mexico), viool
Naiara Ijurko Risco (Spanje), piano

Ze traden samen al meerdere keren op in Spanje, Mexico en Nederland, waar ze ook live op Radio 4 te horen waren. Ze wonnen beiden al prestigieuze internationale prijzen en studeren op dit moment voor hun Master aan het Conservatorium van Maastricht.

 

Programma:

W.A. Mozart 

Sonate in Bes groot KV.454

- Largo-Allegro

- Andante

- Allegretto

 

S. Prokofiev

Sonate nr.1 in f klein opus 80 

- Andante assai

- Allegro brusco

- Andante

- Allegrissimo - Andante assai, come prima


Voor elke stuk een korte inleiding door Kati Sebestyen.
Aanvang: 12.00 uur, zaal open 11.30 uur.
Duur: ongeveer 1 uur. 

De concerten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Bezoekers krijgen wel de mogelijkheid een vrijwillige
 bijdrage te geven.

U bent van harte welkom. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, vragen wij u uw komst te bevestigen door ons een email te sturen met vermelding van uw naam en het aantal plaatsen. U ontvangt dan van ons een bevestiging.

Dit is tevens de laatste dag van de tentoonstelling van beelden van Erwin Hauters !


EDUARDO CANTO ARCE, VIOOL

Geboren in Merida,Yucatán,Mexico in 1992. Hij begon zijn muziekstudie bij Alejandro Pinzon Espadas, en later bij Carlos Marrufo Gurrutia. 


In 2015 behaalde hij zijn bachelor diploma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij studeerde bij Katy Sebestyen.

Hij speelde als solist met onder andere "Orquesta Sinfonica de Yucatan”, "Orquesta de Camara de Merida", en "Orquesta Sinfonica Juvenil “ Daniel Ayala Perez. 

In 2012 won hij de tweede prijs op het Prinses Christina Concours in Nederland alsmede de prijs voor “Best performance of a Dutch composition”.  

Hij volgde solo master classes bij Leonidas Kavakos (Greece), Stephan Picard (Hochschule für Musik "Hanns Eisler" Berlin), Roland Daugareil (Conservatoire National Superieur de Musique de Paris), en kamermuziek bij onder andere Sarah Kapustin (Artez Conservatorium), the Bennewitz Quartet (Czech Republic) en Casals Quartet (Spain).

Samen met pianiste Naiara Ijurco, gaven ze meerdere concerten in Spanje, Mexico en Nederland, en speelde op festivals zoals “Pamplona Acción Musical 2014” in Pamplona, Spanje, en waren live te horen op de Nederlandse klassieke zender Radio 4 in Amsterdam. 

Als eerste violist van het Canto Quartet uit Nederland, trad hij op verschillende podia in Nederland op, waaronder een optreden voor Koning Willem Alexander in 2013. Ook in Spanje, Frankrijk, het Concertgebouw  Amsterdam, de Nederlandse ambassade in Parijs, in Sarajevo, en op festivals zoals het “Peter de Grote Festival” in Groningen en “Musiquem Lleida” in Spanje.

Op dit moment studeert hij voor zijn  Master in Maastricht.


NAIARA IJURKO RISCO, PIANO


Naiara Ijurko Risco (Navarra, Spain, 1987) begon haar muziekstudie op het conservatorium “Pablo Sarasate” in Pamplona, onder de leiding van Jan Maarten Van de Mark.


In maart 2003 won ze de derde prijs op het international concours “Ciudad de San Sebastián” (Spanje). In april van dat jaar behaalde ze de eerste prijs op het national pianoconcours van Cantabria (Spanje).
Zij voltooide haar bachelor studie aan het “Musikene, Centro Superior de Música del País Vasco” met Emmanuel Ferrer Laloe  als haar pianoleraar, met specialisatie op hedendaags repertoire onder leiding van Ricardo Descalzo.
Als lid van het “Contemporary Music Ensemble of the Balearic Islands” , trad ze op diverse podia op in Spanje, zoals het  “National Auditorium” in Madrid, “Teatro Principal” in Palma de Mallorca.
Ze volgde masterclasses bij: Jean-Marie Juan, Matthjs Verschoor, David Kuijken, Marcel Baudet, Luisa Espigolé, Jean Pierre Collot, László Baranyay etc.

Ze heeft diverse concerten gegeven op clavecimbel als soliste en als lid van het orkest van het  conservatorium “Francisco Escudero” in San Sebastián, Spanje.

In 2011 kreeg ze een beurs van de regering van Navarra om haar piano- en clavecimbelstudies te vervolgen bij Paul Komen en Johan Hofmann aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen, Nederland.

Op dit moment studeert ze voor haar Masters, specialiteit piano begeleiding, bij Jeroen Riemsdijk aan het conservatorium van Maastricht.